Fam de Rijk, Alphen aan den Rijn

locatieLand van familie de Rijk, Heimansbuurt 5, Alphen aan den Rijn
coördinaten 52.158897, 4.640414
Plantdatum 28 december 2021

Het bedrijf: melkveebedrijf De Rijk, Alphen aan den Rijn
Iedere dag werken wij met passie op ons melkveebedrijf. Van de melk van onze eigen koeien maken wij heerlijke zuivelproducten. Ons bedrijf, gelegen aan de rand van Alphen aan den Rijn, is kleinschalig maar al 3 generaties in onze familie. Ook het maken van zuivel zit al meerdere generaties in ons bloed. Wij produceren zuivel met meer dan alleen het doel om de consument van voedsel te voorzien. Wij produceren zuivel met smaak en beleving.

website: https://www.derijkzuivel.nl

Motivatie voor een bronboom:
Als boeren weten we als geen ander dat we zorg moeten dragen voor de natuur. We hebben de aarde slechts in bruikleen voor heel even. We kunnen grote invloed hebben op het landschap in de directe omgeving. In de “Vrouwengeestpolder” waar deze boom staat zijn we allemaal opgegroeid, we kennen iedere sloot en ieder bosje. Voor ons is dit stukje natuur, dit stukje aarde, van grote waarde. En niet alleen voor ons ook voor onze buren en de mensen uit het dorp. 

Als boer in onze polder nemen wij de verantwoordelijkheid om de natuur en het landschap te verrijken. Niet voor heel even. Wij hopen dat ons nageslacht steeds weer zal zeggen tegen de boom “ik vind het goed dat jij hier staat”.

Foto’s: Angeline van  Wijk

Fam de Rijk, Alphen aan den Rijn